Domeinnaam met Keyword


vrijdag 12 augustus 2016

Je bent een bedrijf begonnen en hebt een leuke naam bedacht. “De doortrapper” een kinderfietsenwinkel. Omdat je niet de financiële mogelijkheden hebt om een pand te huren op en A-locatie heb je een kleine bedrijfsruimte gehuurd in een afgelegen steeg in Eindhoven. Toch wil je graag bekend worden in jouw stad. Een webdesigner gaat jouw site maken en je bent natuurlijk trots op je nieuwe naam. Dat is even mooi: www.doortrapper.nl is nog vrij. De beslissing is snel gemaakt.

Natuurlijk ga je die naam registreren. In overleg met de webdesigner ga je op zoek naar je “master keyword”. Na wat te hebben gebrainstormd kom je uit op “kinderfietsen Eindhoven”.

De website wordt gemaakt en het master keyword wordt overal gebruikt zoals het behoord. De website wordt geïndexeerd en Google zet je (bijna) bovenaan. Waarom niet helemaal bovenaan?
Omdat “dekinderfietsspecialist.nl” daar al staat.

Die heeft namelijk in zijn domeinnaam “kinderfiets” gebruikt en is nog gevestigd in Eindhoven ook.

Hoe zorg je er nu toch voor dat jouw site kan concurreren met deze en andere websites?

Registreer een tweede domeinnaam: www.kinderfietsen-eindhoven.nl.
Die nieuwe naam ga je eigenlijk als primaire naam gebruiken. Op dit domein wordt de website geplaatst. Alle regels voor keywords, die in deze weblog staan, heb je netjes opgevolgd. Al snel zal je zien dat de website gaat meedoen om de eerste plek van de zoekmachines.

De door jou gekozen naam www.doortrapper.nl kan je gewoon gebruiken op je briefpapier en visitekaartjes. Deze naam laat je doorlinken naar www.kinderfietsen-eindhoven.nl . Dat kan je het beste doen met een domainpointer of via site redirect. Als je die laatste gebruikt, zorg dan wel dat je de type op “301 Permanent” zet. Als je dat niet doet wordt je genadeloos afgestraft door Google.

Zo heb je een domeinnaam die scoort voor de zoekmachines met jouw master keyword en een domeinnaam voor de rechtstreekse bezoekers.

Alle genoemde naam zijn puur fictief behalve die van de kinderfietsspecialist die echt bestaat!


Reacties


Voeg een reactie toe op dit bericht.
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina