H1, H2, enz., met je "master keyword"


vrijdag 29 juli 2016

Wat is H1 en H2? Dat is de titel van de pagina. Niet te verwarren met de title overigens. De titel van deze pagina luidt “H1, H2, enz, met je “master keyword”". In de HTML code van de pagina wordt een dergelijk titel omsloten met <H1>…</H1>. Op deze manier geef je aan dat het hier gaat om een titel. Met de css (opmaak van de pagina) bepaal je dan hoe groot en welk lettertype je wil gebruiken. Ook ander opmaak is natuurlijk mogelijk.

De Head teksten (H1, H2, enz) zijn belangrijk voor zoekmachine’s. Hieruit lezen ze af waarover de content gaat. Als je kunt zorgen dat je (master) keyword voorkomt in deze head teksten betekent dit dat de content van de pagina beter opvalt voor de zoekmachine’s. Zorg dan ook dat die head tekst relevant is. Ga geen content plaatsen wat niets te maken heeft met de head tekst die je hebt gekozen.

Voor H2, H3, H4 geldt natuurlijk hetzelfde. Deze lenen zich natuurlijk prima om andere gekozen keywords te plaatsen.

Alle H’s kan je in de stylesheet (css) een eigen opmaak meegeven.

Als het niet mogelijk is om je master keyword te plaatsen in de H1, zorg dan dat hij in ieder geval voorkomt in de H2.

Het belang van deze H1 en H2 is redelijk groot!

Dus wees creatief met je titels!


Reacties


Voeg een reactie toe op dit bericht.
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina