Google Chrome wordt steeds "veiliger"


donderdag 12 januari 2017

Maakt jouw website al gebruik van een beveiligde verbinding? Of heb je geen idee waar dit over gaat?

Google heeft een tijd geleden aangekondigd om websites die veilig omgaan met gegevens te gaan belonen boven website die dat niet doen. 

Nu blijkt dat dit niet alleen geldt voor de zoekmachine van Google maar ook voor de browser (Chrome) wordt het toch zinvol dit eens tegen het licht te houden.

Wat is er precies gaande?

De wet schrijft voor dat website eigenaren verplicht zijn om veilig om te springen met de gegevens van hun bezoekers. Dat geldt niet alleen voor webwinkels maar ook voor een informatieve website.

Vrijwel iedere website heeft een contactformulier waarmee bezoekers vragen kunnen stellen of zich, bijvoorbeeld, kunnen inschrijven voor een event of een nieuwsbrief. Op het moment dat de klant op de knop klikt worden persoonlijke gegevens verzonden via het internet. Daarover heb je als website eigenaar de verantwoording.

Als deze gegevens in verkeerde handen vallen zou daarvan misbruik gemaakt kunnen worden. Natuurlijk is dit bij een webwinkel meer privacy gevoelig dan bij een gewone website omdat een webwinkel vaak de complete adresgegevens opvraagt en daarbij nog de nodig betaalgegevens registreert. Maar ook bij een eenvoudig contactformulier loop je risico.

Hoe kun je voorkomen dat gegevens van klanten op straat komen?

Dat doe je door middel van een SSL certificaat. Met een SSL certificaat zorg je er voor dat jouw website gaat werken via https. Herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk van de browser. Hierdoor zorg je er voor dat gegevens versleuteld over het internet worden verstuurd.

Ondertussen gaat Google daar wat verder in dan de andere browsers door ook nog het kenmerk "veilig" toe te kennen aan een website. Een website zonder ssl certificaat krijgt nu nog een grijs uitroepteken.  Door te klikken op het slotje of het uitroepteken wordt tevens gemeld wat er wel/niet veilig is aan de website.

Hoe zorg je er nu voor dat je ook een veilige website krijgt?

Dat antwoord is een eenvoudig. Laat een ssl-certificaat installeren op je domeinnaam.
De certificaat verleende bedrijven hebben inmiddels een wirwar aan certificaten ontwikkeld. Elk met een eigen kenmerk.

Wij hebben daaruit een drietal verschillende geselecteerd.

  1. Een certificaat op een single domeinnaam (https://www.domeinaam.nl/....)
  2. Een certificaat op domeinnamen en sub domeinen. (https://www.domeinnaam.nl/..., maar ook https://www.webwinkel.domeinnaam.nl/...)
  3. Een certificaat op naam. Een zogenaamd EV (Extended Validation SSL). Er zal dan een extra check plaatsvinden alvorens deze wordt toegekend en je bedrijfsnaam wordt weergeven in de adresbalk.

De eerste twee krijgen het "veilig" kenmerk bij Google Chrome.

Bij de derde wordt ook je bedrijfsnaam opgenomen in het certificaat.

Met de keuze uit deze drie verschillende certificaten hopen we onze klanten voldoende keuze te kunnen bieden.

Ga naar onze SSL pagina voor meer informatie of om direct te bestellen.

 


Reacties


Voeg een reactie toe op dit bericht.
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina