Delen van informatie is Sociaal

Wij zijn overtuigd van de kracht van het delen van kennis. Een groot aantal website ontwikkelaars laten niet in hun keuken kijken. Wij vinden dat het internet een bron van informatie en inspiratie moet zijn. Om daar zelf een steentje aan bij te dragen delen we op deze pagina informatie . 


gdpr.jpg

Tijd voor veiligheid! AVG website aanpassingen.


maandag 9 april 2018

Is uw website veilig? AVG-proof?

De laatste tijd puilt je mailbox uit van bedrijven die je graag willen laten weten dat je moet voldoen aan de nieuwe AVG wet. Maar wat houdt het nu precies in voor jouw website? Voor de meeste mensen is dat erg onduidelijk. Wij willen daar voor jou duidelijkheid in brengen in gewone "Jip-en-Janneke-taal". 


seo-AB.jpg

Ook zo bezig met bezoekersaantallen?


maandag 13 februari 2017

Een klant van me vroeg me laatst of ik kon zorgen voor meer bezoekers op zijn website.
Deze vraag beantwoorde ik met de vraag of hij in plaats van bezoekers niet liever meer klanten wilde.

De stilte die daar op volgde was begrijpelijk.


slot.jpg

Google Chrome wordt steeds "veiliger"


donderdag 12 januari 2017

Maakt jouw website al gebruik van een beveiligde verbinding? Of heb je geen idee waar dit over gaat?

Google heeft een tijd geleden aangekondigd om websites die veilig omgaan met gegevens te gaan belonen boven website die dat niet doen. 

Nu blijkt dat dit niet alleen geldt voor de zoekmachine van Google maar ook voor de browser (Chrome) wordt het toch zinvol dit eens tegen het licht te houden.


video-html5-tag-150x150.jpg

Video op je website met HTML5


vrijdag 7 oktober 2016

Na wat eenvoudige berichten te hebben geplaatst op mijn blog is het nu tijd voor wat meer gevorderde informatie.

HTML5 wordt de nieuwe standaard voor het bouwen van webpagina’s. Voor webbouwers biedt HTML5 weer nieuwe kansen. Maar ook op het gebied van SEO is HTML5 een grote stap voorwaarts.

Zoekmachines weten door gebruik van de nieuwe tags precies waar ze de belangrijke teksten kunnen vinden. De voornaamste verandering zijn dan ook de nieuwe tags die gebruikt kunnen worden. Zoals <header>, <footer>, <nav>, <article> en nog een aantal andere. Een van de, naar mijn mening, mooiste aanpassing is de <video> tag. Deze nieuwe tag maakt het mogelijk om interactieve content te gebruiken zonder tussenkomst van een Flash Player plugin. Ook het embedden van bijvoorbeeld een YouTube filmpje is niet meer nodig. Het videofilmpje staat daadwerkelijk op de webserver en is niet afhankelijk van een flashplayer.


Keywords in je navigatie. Interne link.


vrijdag 23 september 2016

Naast de H1 tags is het belangrijk om je interne links voor elkaar te hebben. Intern linken kan je op meerdere manieren maar de navigatie van je website is toch wel de belangrijkste. Daarnaast kan je natuurlijk in je body-teksten wat linkjes plaatsen van relevante tekst naar een andere pagina die wat meer vertelt over de gelinkte tekst.

Als we naar de navigatie van de website kijken is dat een belangrijk onderdeel van je website. Het vertelt de bezoeker wat er zoal gevonden kan worden op jou website. Geef deze “knoppen” niet zomaar een titel, maar doe dat met gevoel. Als je bijvoorbeeld schoenen verkoopt is dat simpel. Een knop met damesschoenen, een met herenschoenen, nog een met kinderschoenen en zo nog wat andere. Maar heb je bijvoorbeeld een accountantskantoor wordt het toch al wat moeilijker. Ik kan me voorstellen dat je als accountant geen knop met “boekhouder” op je website wilt. Toch zullen er meer mensen zoeken naar een boekhouder dan dat ze in eerste instantie denken aan een accountant. Als accountant wil je wel deze klanten bereiken.


CSS1.jpg

CSS geeft de website style


vrijdag 9 september 2016

Ondertussen weten we hoe we een pagina van een website moet beginnen. We kunnen wat tekst en afbeeldingen plaatsen, maar die tekst zal weergegeven worden in het standaard lettertype wat op de pc van de gebruiker geïnstalleerd is. Voor de meeste van ons zal dat “Times New Roman” zijn.

Ten behoeve van de vormgeving van een website heeft daarom het W3C de Cascading Style Sheet in het leven geroepen. Kortweg CSS.


Tags, wat zijn het en hoe gebruik je ze.


vrijdag 2 september 2016

In mijn vorige bericht heb ik verteld wat een DOCTYPE precies inhoudt. Ook heb ik uitgelegd dat de 3 belangrijkste tags de <html>, <head> en de <body> tag zijn.

Dit is de basis van je website. Zonder dit zal de browser niet weten wat hij moet weergeven.

In principe komt de inhoud van je website, (het zichtbare deel dus) tussen de <body> tags. Nu hoor de PHP-ers en andere scripters al zeggen: “Da’s niet waar: Mijn script staat in de <head> of zelfs nog boven de DOCTYPE.”


Voordat je resultaat ziet . . . html, head, body. Maar eerst DOCTYPE


donderdag 25 augustus 2016

Natuurlijk is het leuk direct resultaat te zien. Je pakt een simpele html editor en je gaat aan de slag. WYSIWYG (what you see is what you get) Plok, plok en daar staat de website. Als je geluk hebt gaat alles goed. Maar meestal is dat niet het geval. Na een kijkje in de(X)HTML code geef je het al snel op. “Dat lijkt wel Chinees!”. Om dat te voorkomen wil ik je wat basiszaken vertellen over website bouwen. Een stukje (saaie) theorie, maar onontbeerlijk om te weten voor een goede uitwerking.


Interne link en linkbuilding


vrijdag 19 augustus 2016

Het is simpeler dan het lijkt. Waarom?

Zelfs de navigatie (knoppen) van je website zijn interne links. Maar alleen daarmee doe je niet aan linkbuilding.

Waarvoor zorgt een interne link?


Domeinnaam met Keyword


vrijdag 12 augustus 2016

Je bent een bedrijf begonnen en hebt een leuke naam bedacht. “De doortrapper” een kinderfietsenwinkel. Omdat je niet de financiële mogelijkheden hebt om een pand te huren op en A-locatie heb je een kleine bedrijfsruimte gehuurd in een afgelegen steeg in Eindhoven. Toch wil je graag bekend worden in jouw stad. Een webdesigner gaat jouw site maken en je bent natuurlijk trots op je nieuwe naam. Dat is even mooi: www.doortrapper.nl is nog vrij. De beslissing is snel gemaakt.


H1, H2, enz., met je "master keyword"


vrijdag 29 juli 2016

Wat is H1 en H2? Dat is de titel van de pagina. Niet te verwarren met de title overigens. De titel van deze pagina luidt “H1, H2, enz, met je “master keyword”". In de HTML code van de pagina wordt een dergelijk titel omsloten met <H1>…</H1>. Op deze manier geef je aan dat het hier gaat om een titel. Met de css (opmaak van de pagina) bepaal je dan hoe groot en welk lettertype je wil gebruiken. Ook ander opmaak is natuurlijk mogelijk.


title-keyword.jpg

Keyword in de title tag


vrijdag 22 juli 2016

In dit geval wordt niet de titel van de pagina bedoeld. We hebben we het over “tags” die tussen de “head tags” komen staan. Wees gerust, ik zal proberen duidelijk te maken wat er hier allemaal bedoeld wordt.

Wat is precies die title tag?

De title tag is een titel die je meegeeft aan de pagina van je website. Deze titel is niet te zien op de pagina zelf, maar wordt gebruikt door zoekmachine’s om de website te indexeren. De title tag wordt geplaats in de code van de website tussen deze tags. “<head>……………..</head>”. De zin of woorden die je gaat gebruiken voor deze title worden plaatst tussen deze tags. “<title>hier uw tekst</title>”.


zoekwoorden.jpg

Keywords, het belangrijkste?


zondag 17 juli 2016

Via keywords wordt je gevonden op internet. Al snel wordt duidelijk dat deze keywords het meest belangrijk zijn voor zoekmachine optimalisatie. Dus, belangrijk? Absoluut!

Keywords zijn op zijn Nederlands gezegd, de woorden waarmee je gevonden wilt worden. Zoekwoorden dus. Van deze zoekwoorden bepaal je altijd een soort van hierarchy.

Voor jezelf bepaal je welk zoekwoord of zoekwoorden combinatie je de meest belangrijke vindt. Zie dat als een hoofdtaak, voordat je teksten gaat schrijven voor je website.


Wil je een bijdrage leveren?

Het succes van een blog is te danken aan de reacties op de berichten. Wat je leest in onze blog is onze wijsheid en/of mijn mening. Als jij een andere hebt mag dat natuurlijk. Door meningen te delen kunnen we samen bouwen aan iets moois. Dus wil je reageren; graag!