Werken aan vindbaarheid ofwel zoekmachine vriendelijk

Gratis controle van je website of webshop


Omdat ook wij graag onze euro’s aan leuke dingen uitgeven of er iets waardevols voor terug willen, bieden wij nu een gratis controle van je website of webshop aan. Gratis? Ja helemaal voor niets.

Wat gaan we daarvoor doen?

We controleren je website met behulp van onze SEO tool. De meest krachtige tool die op dit moment op de markt is. We brengen daarmee in kaart in hoeverre je website of webshop technisch in orde is. Daarnaast kiezen we 5 zoekwoorden waarvan wij verwachten waarop je met jouw website of webshop gevonden wilt worden.

De tool controleert elke pagina en geeft in een rapport weer wat de technische score van je website is en wat de ranking is voor de zoekwoorden. Je ontvangt een beknopte versie van dit rapport. Geheel gratis. Geheel vrijblijvend. Geen addertjes onder het spreekwoordelijke gras en geen kleine lettertjes.

 

Vraag een GRATIS controle aan!

Wat we daarna kunnen doen?

Aan de hand van de gegevens uit deze eerste controle kunnen wij de techniek van je website of webshop verbeteren. Vaak merk je aan de voorkant, hetgeen de klant op internet ziet, niets van eventuele technische tekortkomingen, maar kan er aan de achterkant van alles mis zijn. Probleem daarbij is dat de robots van onder andere Google en Bing jouw website via de achterkant zien. Zij lezen de code en bepalen daarmee of jouw website goed vindbaar is. Technische problemen zullen daarbij de leesbaarheid voor de robots verminderen. De robots geven en slechtere score en je website komt lager in de zoekresultaten. Wij lossen daarom de technische problemen op met een streven naar een 100% score.

Daarnaast kunnen we de teksten op je website gaan scannen en verbeteren. Zoekmachine optimalisatie gericht op de belangrijkste zoekwoorden waarop je wilt dat je website gevonden gaat worden. Welke woorden daarvoor (beter) gebruikt kunnen worden bepalen we aan de hand van de gegevens die de SEO tool ons aanreikt en de wensen van jouw als eigenaar van de website of webshop. De juiste en relevante woorden maken jouw website beter vindbaar.

Het oplossen van de technische problemen en optimalisatie van de teksten zijn slechts 2 mogelijke, maar zeer belangrijke, acties om op te pakken, uit een lange lijst van mogelijkheden in de strijd om een betere vindbaarheid. Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden bepalen we samen de tactiek om aan de slag te gaan.

 

Werken aan vindbaarheid ofwel zoekmachine vriendelijk

Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Je hebt vast wel eens gehoord van SEO, Search Engine Optimization, al is het alleen maar hierboven. Is dit een trend of biedt het juist mogelijkheden?

Als je een website hebt gelanceerd omdat je het leuk vindt om ook zichtbaar te zijn op het internet, dan kun je de rest van deze pagina overslaan. Is het doel van je website, dat jouw boodschap meer gezien wordt,  of dat hij meer klanten genereert, of dat meer producten uit je webshop worden verkocht, dan is het onderstaande wel de moeite van het lezen waard.

Want als je wilt dat je website op het alsmaar groeiende internet ook daadwerkelijk gezien wordt dan is het duidelijk dat je er niet omheen kunt. Je wilt dat ook jouw website gevonden wordt en hoog in de “Google-ranglijst™” staat. Jouw website moet vindbaar zijn.

 

SEO, een uitleg over vindbaarheid

SEO is een engelse term voor een verzameling van technieken die zijn ontworpen voor verbetering van je webshop of website voor de vindbaarheid in zoekmachines. Dit betekent dat je website zo gemaakt wordt, dat hij snel en makkelijk door de zoekmachines gevonden wordt. Dat hij daarnaast ook als relevant wordt beoordeeld en daarmee hoger scoort binnen de zoekwoorden rankings. Jouw website of webshop getoond op de eerste pagina van de zoekresultaten. Dat wil toch iedereen?

Vaak wordt echter een site gebouwd die later niet “Google™ vriendelijk” blijkt. De website komt maar steeds niet voor in de zoekresultaten, welk zoekwoord of welke zoekterm je ook gebruikt. In het gunstigste geval zie je een eerste vermelding op de 5de pagina met zoekresultaten. Dat is jammer, aangezien de meeste mensen na 3 pagina’s al wel zijn afgehaakt.

Vele euro’s per maand en per zoekwoord worden vervolgens uitgegeven aan een AdWords campagne om dan toch in elk geval met behulp van een advertentie zichtbaar te worden. Jouw bedrijf bovenaan in de Google rankings. Tijdelijk.
Want ook al heeft een AdWords campagne vele mogelijkheden, een nadeel van zo’n campagne: als je de geldkraan dichtdraait ben je ook niet meer zichtbaar in de advertenties.

Investeren in de juiste acties voor vindbaarheid (SEO), al dan niet naast een AdWords campagne, is een must om zichtbaar en vindbaar te worden, te zijn en te blijven. Acties die ook werken op de lange termijn.


Nog geen website? Begin met zoekmachine marketing

Wij benaderen webdesign dan ook van een andere kant. Wanneer je jouw website door ons laat maken starten wij met de zoekmachine campagne. Zonder website? Ja, zonder website. Je denkt na over de zoekwoorden combinaties waarmee je gevonden wilt worden. Wij geven je hiervoor handige tips en trucs. Daarna schrijf je de teksten, of laat je ons de teksten schrijven. Hierbij houden we rekening met de zoekwoorden.

Ondertussen bouwen wij jouw website in zoekmachine vriendelijke codes. Zodat jouw website gevonden wordt en meetelt in de zoekmachines. Ofschoon Google™ het vaakst wordt gebruikt, verliezen we de andere zoekmachines, als Bing, MSN-search, Yahoo en Ilse niet uit het oog.

Zoekrobots

Nadat jouw website ‘live’ staat, op internet op het door jou gekozen domein, zetten wij de puntjes op de i. Wij zorgen ervoor dat de pagina’s snel gevonden worden door de zoekrobots. De tips en trucs die nodig zijn om jouw site blijvend te promoten krijg je van ons cadeau. Zo heb je met een eenmalige investering het beste resultaat.

Ook kunnen we voor jou de website onderhouden in het kader van vindbaarheid. Natuurlijk bieden wij je graag het complete onderhoud van de website aan. Wij volgen de trends en wijzigingen in de zoekmachinewereld en kunnen op die manier op elk gewenst moment je website aanpassen aan de "wensen" van de zoekmachines. Als ondersteuning gebruiken we daarbij de meest krachtige SEO-tool die op dit moment op de markt beschikbaar is.

Wanneer je wenst starten wij een campagne met Google Adwords™. Via Google Analytics™ zijn de resultaten nauwkeurig te volgen. Je kunt dit zelf gaan bijhouden of met ons hierover een afspraak maken.

Wil je eens met ons praten over de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvend gesprek met ons aan.

Klik hier om meer te lezen over Google Adwords.