Refri Interiors by Emotion


Rene aan het woord

Na ondertussen alweer ruim 20 jaar ervaring te hebben opgedaan in het restaureren van antieke meubelen, besloot ik in 2009 mijn eerste eigen winkel (ex kippenhok) te openen in Leende. In eerste instantie puur opgezet vanuit mijn passie voor antiek. In die tijd was ik vanwege mijn full time baan slechts op zaterdagen en op afspraak geopend.

Lekker "rondneuzen"

Al gauw werd echter duidelijk dat het assortiment en de openingstijden uitgebreid moesten worden. Ik ging daarna ook op vrijdagen open en het assortiment werd uitgebreid met stijlen van deze tijd aangevuld met unieke stukken. Met name met teak-, Indische meubelen en woonaccessoires werd het een warm opgezet geheel. De kleurrijke Indische meubelen waren toen nog nauwelijks in trek, maar ja ik zag er wat in. Daar het om een kleine winkel ging en ik toch zoveel mogelijk wilde laten zien, was het elke keer weer puzzelen op een vierkante meter om alles tot zijn recht te laten komen. Deze opzet viel echter wel in de smaak bij mijn klanten, waarbij ik vaak te horen kreeg dat ze het huiselijk en sfeervol vonden en lekker konden ‘rondneuzen’.

Door het groeiend aantal klanten en mijn wens naar meer showroomoppervlak, besloot ik medio 2011 uit te gaan kijken naar een beter passende formule, waarbij een totaal concept van woonideeën beter tot zijn recht kon komen zonder sfeer te verliezen. In de Brakenstraat te Valkenswaard vond ik een ruimte waar ik dit kon doen. Op 13 januari 2012 opende ReFri hier haar deuren en kon u genieten van de laatste trends op woongebied, waarmee u uw interieur een eigen unieke karakter kon geven.
Het vernieuwde concept richte zich ondermeer op interieuradvies, maatwerk, unieke woonaccessoires en samen met u uitwerken van woonideeën en deze vertalen naar een passend interieur bij u thuis.

Interieuradvies

Wat houd dit interieuradvies in. Op veel verzoek van inmiddels diverse tevreden klanten bezoek ik u thuis, waarbij wij samen kijken naar wat u wenst en wat de ruimte vraagt. U geeft uw smaak aan en uw ideeën t.a.v. wat u zou willen creëren. Samen met u kijk ik naar de mogelijkheden en stijlen, welke in die ruimte tot zijn recht zouden kunnen komen. Deze woonideeën worden door mij uiteindelijk vertaald naar meubelen voor deze ruimte. Naast meubelen creëer ik sfeer door te werken met de juiste kleuren en woonaccessoires uit diverse landen.

REFRI interiors by emotion

Na een mooie groeiperiode meegemaakt te hebben in Brakenstraat te Valkenswaard kwam ik tot het inzicht dat het woonconcept REFRI nog niet volledig was. Naast een gezellig volle woonwinkel werkte ik veel met meubelen uit mijn magazijnen, meubelen die helaas niet in de winkel getoond konden worden gezien het oppervlak. Ook was er helaas geen ruimte om fauteuils en banken toe te voegen aan de collectie en konden er eigenlijk geen kamers ingericht worden om u het totaal plaatje te tonen. Al pratende lukte het vaak wel tot de juiste sfeer te komen, welke later pas zichtbaar werd, echter wilde ik toch verder met de winkel.

Op 7 maart 2015 opende dan ook REFRI interiors by emotion haar deuren in Weert aan de Roermondseweg 105. Naast uitgebreide parkeer mogelijkheden, een vast magazijn aan de winkel, voldoende laad en losruimte en veel reclame mogelijkheden, kon er dan eindelijk een showroom indeling neergezet worden waarin stijlvolle complete kamers de laatste woontrends tonen van retro tot industrieel en van vintage tot klassiek. Er is volop keuze uit banken, fauteuils, eetkamerstoelen, verlichting en tientallen unieke meubelen en woonaccessoires uit binnen- en buitenland.

Graag tot ziens in onze showroom en laat u inspireren!

m.v.g. Rene

REFRI interiors by emotion


Website