VDB kantoortotaal


VDB-kantoortotaal is een bedrijf in kantoorbenodigdheden. Van een doosje paperclips tot een complete kantoorinrichting. Zoals zij zelf schrijven: "VDB-kantoortotaal heeft liefde voor kantoorinrichting. De werkomgeving is van essentieel belang voor het welzijn van uzelf en van uw werknemer."


Vraag VDB kantoortotaal

Vraag

Een webshop om de markt te bedienen in kantoormeubelen. Er is al een webshop die zorgt voor de verkoop van kantoorartikelen maar daarbij  is het wenselijk om een kantoormeubel webshop te gaan lanceren. De webshop moet mogelijkheden bevatten voor reviews en een chatfunctie. De orderafhandeling moet eenvoudig zijn in de backend.  Er dienen pdf orders en facturen naar de klanten te worden verzonden.

Onderzoek VDB kantoortotaal

Onderzoek

Omdat het hier gaat om een business met stevige concurrentie wordt vooral gekeken naar lokale vindbaarheid. Ook wordt duidelijk dat het transport en de levertijd een belangrijke factor zijn. Hiervoor dienen uitgebreide mogelijkheden ontwikkeld te worden binnen de webshop.
Om optimaal te kunnen voldoen aan de klantvraag is het zinvol een chatfunctie toe te voegen aan de website. In de website wordt de factuurafhandeling gedaan waardoor het zinvol is een pdf creator toe te voegen.

Creatie VDB kantoortotaal

Creatie & Realisatie

Er is inmiddels een huisstijl ontwikkeld. Aan de hand daarvan wordt een ontwerp gemaakt voor de website. De hoofdkleur is blauw en grijs. Vooral met de kleuren van de meubelen wordt de overige stijl bepaald. Ten behoeve van de pdf factuur wordt een externe extensie toegevoegd die pdf formulieren creëert. Voor de chat functie wordt Zopim gebruikt. Daarnaast worden een aantal tekstpagina's geschreven om de vindbaarheid online te vergrootten. 


Website