Magento® kassa - Configuratie

Magento kassa configuratieIn het configuratiescherm kun je veel instellingen doen.

In het algemene deel kun je de volgende keuzes maken:

  • Welk attribuut is het barcode attribuut?
  • Wil je wél of niet producten die volgens het systeem uit voorraad zijn kunnen afrekenen?
  • Wil je producten die niet op voorraad zijn zien in de zoeker van de kassa?
  • Als je in de Magento omgeving een minimale ordergrootte hebt ingesteld kun je dat voor de kassa ongedaan maken
  • Als er producten "uit" staan in de Magento website kun je er voor kiezen ze toch te tonen en te kunnen afrekenen in de kassa.
  • Kies of je van alle kassa orders een e-mail wilt ontvangen of niet.

In het 2e deel kun je instellen of je een startbedrag wil instellen van je kassalade. Op die manier wordt je z-rapport duidelijk bijgewerkt en kun je in één oogopslag zien wat er in de kassa aan contanten aanwezig moet zijn. De betaalmethode die je daaronder kiest is de methode die daarbij wordt opgeteld.

Magento® kassa - Configuratie

Onder Check-out kan je aangeven wat de standaard "verzendmethode" is. Ook al is dat natuurlijk "afhalen in de winkel". Je kunt in de kassa aangeven of je alsnog een order wil verzenden.

Tevens geef je hier aan wat de betaalmethode is. Bij de betaalmethode zelf geef je op wat de methode zijn. Zoals: cash, pin, tegoedbon enz. enz.

De Guest customer is de klant die gebruikt wordt voor de doorsnede cash klant in de winkel. Elke order wordt geregistreerd als een Magento order. Magento wil natuurlijk de nodige klantgegevens ontvangen voor elke verkoop. Hier bepaal je onder welke klantnaam de kassa orders worden geboekt in het systeem.


Als laatste kan je opgeven wat er op de kassa bon moet komen als standaard tekst en was de breedte is van de kassabon. Ook kan je een logo laten printen op de bon. Voor sommige printers wordt dit geregeld in de printer zelf.


Voor support en/of helpdesk vragen verwijzen wij je graag naar onze supportpagina