Wat is een Content Managent Systeem

Je hebt vast wel eens de afkorting CMS voorbij zien komen. CMS staat voor Content Management System. Wat betekent dat je eenvoudig de content van de website kunt onderhouden. Wellicht heb je wel eens van Wordpress, Joomla of zelfs Drupal gehoord. Dat zijn wel de meest bekende CMS-en voor internet. Wordpress is ooit begonnen als een blog systeem en is inmiddels uitgegroeid tot het systeem met de meeste gebruikers. 

Inmiddels groeien de website builders als paddenstoelen uit de grond. Jimdo en andere website builders zijn een feit. Allemaal gratis! Althans zo lijkt het.

Natuurlijk kan je gratis een website bouwen met Wordpress maar zodra er aanpassingen moeten worden gedaan aan het template is er toch enige kennis vereist. Uiteindelijke blijken dan de aanpassingen toch duur te gaan worden. Datzelfde geldt voor de website builders.

Neem Jimdo. Blijvend gratis! Je website staat dan op een subdomein van Jimdo en een e-mailadres met jou bedrijfsnaam is er niet bij. Doordat je onderdeel bent van het Jimdo domein ben je niet vindbaar! Al snel kom je er achter dat je beter de Jimdo Pro versie kunt gaan gebruiken. 5 euro per maand (60 euro per jaar). Daarvoor krijg je dan een eigen domeinnaam en e-mailadressen. Iets wat normaal 30 euro per jaar kost met veel meer mogelijkheden.

Wij denken dat dit anders kan. Gewoon betalen voor een website tegen een schappelijk prijs. Een goed werkend en logisch opgebouwd CMS en lage vaste kosten per jaar voor de webhosting. De website is foutloos qua techniek en vindbaar in de zoekmachines. Onze klanten kunnen daar over meepraten dus vraag ze er gerust naar.

Wat is een Content Managent Systeem

Welke systemen gebruikt Maaswebsites dan?

Samen met jou kiezen we voor het meest geschikte systeem.

CMS Made Simple geeft ons de meeste vrijheid voor wat betreft technische en grafische aanpassingen. Daarbij heeft dit systeem de prettigste gebruikersomgeving voor wat betreft het backend. Hierin kun je in een duidelijke omgeving gemakkelijk ook zelf aanpassingen doen en vind je snel wat je zoekt. Doordat CMS Made Simple met weinig ‘ballast’ geïnstalleerd kan worden wordt dit systeem vaak gekozen als er wat performance betreft eisen aan de website worden gesteld.

Zowel Joomla als Wordpress geven standaard erg veel en vaak fraaie mogelijkheden voor wat betreft User Experience voor de bezoeker van de website. De backend is daarentegen wat minder gebruikersvriendelijk. Echter ook voor het verwerken van templates die gebruik maken van de laatste technieken zoals parallax, draaien wij onze handen niet om. Door deze mooie effecten kan een website een totaal andere look en feel krijgen wat voor sommige branches natuurlijk erg fraai kan zijn.


Waarom niet altijd Wordpress of Joomla?

Wordpress is marktleider en Joomla een goede tweede. Om te bepalen wat voor jou het beste systeem is gaan we met je in gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen wij beoordelen of jouw website in CMS Made Simple, Joomla of Wordpress gebouwd zal gaan worden. Natuurlijk heb je daar zelf een belangrijke stem in. Het voor jou beste eindresultaat is altijd ons uitgangspunt.

Alle systemen zijn Open Source wat ervoor zorgt dat de complete website inclusief CMS uw eigendom zijn en blijven. Vele webbouwers gebruiken een eigen gemaakt CMS. Voordeel voor die webbouwers is dat ze je daarmee aan zich binden. Nadeel voor jou als klant? Je kunt je website niet zomaar meenemen naar een andere webdesigner. Daarom gebruiken wij deze open source systemen. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Ben je niet tevreden over ons? Alles is en blijft van jou.

Alle drie de systemen werken op basis van PHP en MySQL  met toevoegingen van Javascript en andere bekende scripts. Daarnaast wordt er gebouwd in het nieuwste HTML5 en CSS3 en natuurlijk volgens de W3C standaarden.

Voor het bouwen van een webwinkel (webshops) gebruiken we de wereldleider in webshops Magento. Daarover lees je meer in het hoofdstuk Magento webshops